100 лалета и млада липа – унищожени вандалски в Пловдив

cvetiaS1Половината от общо 200 лалета, засадени в цветната фигура при кръстовището между бул. „Руски“ и ул. „Данаил Николаев“ се оказаха без цвят вчера сутринта. Отрязано е всяко лаленце, което вече е показало цвят, оставили са само стръковете на пъпки, а на това място трябваше да стане прекрасна гледка, защото заложихме страхотни цветя за красота, сподели с болка при гледката ландшафтният архитект в „Градини и паркове“ Десислава Николова. 

Млада липичка пък, засадена при приключилата преди дни пролетна залесителна кампания с общо около 1000 дървета, е осъмнала жестоко нагризана от куче, вероятно домашен любимец. Дръвчето е на метри от cvetiaS8специализираната кучешка площадка в така наречената „Парашутна градина“ на бул. „Васил Априлов“ до бензиностанцията под Бунарджика.

Вандалщината не за първи път обезобразява цветните градини на Пловдив през пролетта. Подобни случаи имаше и миналата година.

И понеже Пловдив не винаги е бил така пъстър и красив, както през последните години, интересно е да се замислим – след като виждаме все повече цвят в града, кой се любува повече на съсипването му? Може ли  дотам да сме оскотели, че да крадем красотата, за да я заключим за себе си? Или има друга причина някой да обезобразява цветния пейзаж в града ни?

cvetiaS3Но тъй като не можем да си отговорим на тези въпроси, а днес още 2 милиона цветя украсиха Пловдив, F2F TV се включва в призива на директора на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев: Пловдивчани, пазете младите дръвчета и новите красиви цветя и ако станете свидетели на посегателства, веднага сигнализирайте, защото не можем до поставим патрул до всяка млада фиданка или стрък цвете!

Може да харесате още...