Интензивно движение на Разпети петък

police_magistralaИнтензивно движение на Разпети петък заради четирите почивни дни за Великден. Между 16 и 20 часа е ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тома по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа, съобщиха пътните власти.

Най-натоварени са АМ „Тракия“, „Хемус“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Препоръката е да шофираме внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазваме въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

И в понеделник, вторият ден на Великден, от 14 до 10 часа по тези участъци няма да могат да се движат тежки камиони – с изключение на такива, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Ако ни се налага да пътуваме, можем да проверим обстановката по пътищата предварително – на сайта на Агенцията за пътна инфраструктура и/или на денонощен тел. 0700 130 20 в АПИ. Ето и карта с временната организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа за официални празници и почивни дни.

Може да харесате още...