До 15 май незаконните обекти на Слънчев бряг да бъдат премахнати, искат от ръководството на дружеството-стопанин

nezakonni postrojki-more1“Слънчев бряг” АД  настоява държавата да упражни правомощията си и спешно да предприеме мерки за премахване на незаконните павильони в комплекса. Ръководството настоява проблемът да бъде окончателно решен и поставя срок за това – преди началото на активния туристически сезон, до 15 май.

„Настояваме до 15 май цялата процедура да бъде приключена, незаконните преместваеми обекти да бъдат описани, да бъде избрана фирма, която да ги премахне, до началото на активния туристически сезон алеите и зелените площи в комплекса да бъдат освободени от павилиони и сергии. Правим всичко това в интерес на туристите и на хотелиерите, които също от години заявяват желание за премахване на незаконните обекти”, казва Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, стопанисващо инфраструктурата на курорта.

Като държавно дружество „Слънчев бряг” АД дава пример и първо премахва своите павилиони, въпреки че те са абсолютно законни и са един от малкото източници на приходи за издръжка на инфраструктурата в комплекса, разказват оттам. Дружеството призовава хотелиерите и собствениците на различни обекти да nezakonni postrojki-moreпоследват този пример, защото незаконните обекти влияят негативно не само на имиджа на комплекса, а и на собствения им бизнес.

Незаконните търговски обекти са дългогодишен проблем на Слънчев бряг. При проверки на територията на курорта дружеството твърди, че е констатирало над 700 незаконни търговски обекта. Пълният им списък много пъти е изпращан до ангажирани държавни органи – ДНСК, РДНСК-ЮИР, РОНСК-Бургас. Сигнали са изпращани и на Община Несебър. Въпреки това броят на незаконните обекти не намалява. През лятото на 2014 година само в парцелите, прилежащи към хотелите, са констатирани 467 незаконни постройки, обясняват от “Слънчев бряг” АД.

Може да харесате още...