Романът ми “Писма под възглавницата” – с премиера във Варна

Pisma-pod-vazglavnicata_POKANA-VarnaСлед премиерите си в Пловдив и София, вторият ми роман „Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“ акостира в морската столица на 8 април от 18:00 часа в Големия Арт Салон на Радио Варна. Книгата ще представи журналистът Елица Виденова, която вече има зад гърба си няколко успешни поетични книги.

Отблизо 2 десетилетия е познанството ни с Елица. По това време двете бяхме водещи на директните включвания за сутрешния блок на БНТ – едната от студиото в Пловдив, а другата –
от Варна. Ще открие ли в „писмата“ ми нещо и от своето минало домакинът на вечерта – може само да се гадае.

В нея, обаче, е ясно, че ще има томбола с книга и брандирани с изрчения от романа чаша и възглавница. На място ще има кът за снимки, подвижен щанд на ИК Хермес с книжката, както и възможност желаещите да получат автограф от автора. Всеки ще си тръгне от премиерата и с лично послание от романа, което сам ще изтегли на входа на Арт Салона в началото на вечерта.

А въпросите, на които се опитва да намери отговор романът ми, са: Как израства едно момиче? Как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си? Може ли любовта, ревността, раздялата или самотата да се превърнат във вдъхновение? Къде свършва въображението и кога започва истинският живот? Героинята, намерила ръкопис от 11 разказа, писани от самата нея 20 години по-рано, ги „препрочита“, оглеждайки ги в своята житейска история. И открива, че са като писма, написани до самата нея.

 

Романът ми е една от 12-те книги, спечелили конкурса на Община Пловдив за подкрепа на ръкописи на пловдивски автори. В него участваха 40 заглавия от всичи жанрове на литературата, литературната критика и краеведството.

“Писма под възглавницата” може да се открие в книжарниците на ИК Хермес, Сиела и Хеликон в страната, може да се поръча и онлайн.

Може да харесате още...