Първото кино с D-BOX технология – в Пловдив

ekopleks4Най-новото кино в Пловдив „Екоплекс” е първото в страната с D-BOX технология. Чрез специалните седалки, разположени в напълно обновените зали, зрителите реално могат да съпреживеят филма, тъй като всяко помръдване на седалките съответства на сюжета и действието, което се случва на екрана. Тоест – ако на екрана автомобил завива на дясно, седалката повтаря това движение, или ако самолет се подготвя да излети, зрителите усещат вибрациите чрез седалките. Тези ефекти стимулират сетивата на зрителите далеч отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кинозали.

Всяка D-BOX седалка се движи по трите основни оси на движение – странично плъзгане, повдигане и пропадане и по този начин създават неповторимо усещане по време на прожекцията. Тези уникални столове са проектирани така, че зрителите сами да определят интензитета на ефектите чрез контролен панел, който да намалява или увеличава силата на ефекта.

ekopleks3Киното отвори врати с излъчването днес и утре на предпремиерата на касовия и дълго чакан “Бързи и яростни 7. След него ще се завъртят хитови заглавия като „Отмъстителите”, „Лудия Макс”, Джурасик свят”, „Терминатор генезикс”, „Мисията невъзможна 5”. Цените на билетите са повече от примамливи – 6 лева за студенти, ученици, хора с увреждания и пенсионери, 7 лева за обикновен билет, а за преживяването на цялата филмова лента чрез D-BOX технология – 14 лева.

Може да харесате още...