Държавната администрация отваря 1672 места за летни студентски стажове

books-students1672 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 година са отворени от днес. Програмата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация, отчитат от МС. В програмата  могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса. Стажовете ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември.

Те са в 42 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията с най-много стажантски позиции са Икономика (486), Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).
Условията на програмата са публикувани в раздел „Информация за програмата” на Портала за студентски стажове в държавната администрация .
Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 29 април 2015 година.

Може да харесате още...