Снеготопенето в Лъки отнесе наполовина подпорните стени на Детската градина и Джамията

laki-opasnost3Подпорните стени на Детската градина и на Джамията в Лъки наполовина ги няма. Снеготопенето от последните дни ги е отнесло, а новите дъждове може да причинят още по-голяма беля – съобщи за F2F TV зам. кметът Пламен Райчев. По думите му, и двете са строени като суха зидария през 60-те години на миналия век, а днес така са се оголили, особено при мюсюлманския храм, че се виждат основите му.

И в момента избеното помещение на детската градина, където е парното, е метър под вода от активираните подпочвени води. Предстои изпомпване. В детската градина и в момента децата са на занятия.

Но властите в града призовават да се ограничи изцяло достъпа до Джамията. Движението по пътя към нея е затруднено, а и опасно. Пътят, обаче, е натоварен – той води до училището и флотационната фабрика.

За проблема са информирани Областния управител на Пловдив Розалин Петков и Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. От кметството са изчислили, че за ново изграждане на подпорните стени са необходими общо 580 хил. лв. – 340 хиляди за Детската градина и 240 хил.
за Джамията.

Може да харесате още...