Първата Мис България в Канада Антоанета Попова – шампионка по спортни танци в страни на два континента

miss BG v Kanada5Тя има повече отличия по спортни танци, отколкото са годините й. Сред тях, с различни партньори – 4 шампионски титли от България; 6 – като абсолютен шампион на Канада; 2 – на Северна Америка, 1 – на Asian Pacific Championships… От 5 дни, обаче, носи и първия си приз за красота – „Мис България в Канада 2015“. Пловдивчанката Антоанета Попова е първата носителка на короната в красивия конкурс, проведен на 21 март в града с най-много български емигранти в Канада – Торонто. „Как се чувствам… Все още зашеметена, и колкото и да звучи банално страшно ентусиазирана, до известна степен чувствам отговорност, като “Мис” разбирам колко е важна тази титла, макар и че е само на нашата малка общност в Канада… “, ми сподели най-красивата българка в Канада.

От дете печелиш първи места. Но досега те като че ли са били свързани само с танците. Очакваше ли короната за красота?

miss BG v Kanada4Aнтоанета Попова: Аз се записах с една единствена идея- да се запозная с повече българи тук. За съжаление забързаното ми ежедневие не ми позволява да бъда много активна социално и този конкурс беше една идеална възможност за нови запознаства с повече успешни сънародници 🙂 Oрганизаторките: Стела Стефанова и Даниела Чакърова – се постараха всички да останат доволни и щастливи!

Разкажи малко за конкурса – колко момичета се явиха, колко кръга трябваще да преминете в конкуренция една с друга, българи ли бяха в журито?

Антоанета Попова: Журито беше съставено изцяло от българи, специалисти в техните сфери. Имаше miss BG v Kanada1напрежение при всички нас, защото на всички ни беше за първи път, но мисля, че организаторите владееха положението и всичко беше проведено с много позитивна енергия 🙂 Всички участнички бяха достойни млади дами с вкус и изтънченост… И мисля, че тук всички те биха се съгласили, че беше невероятно изживяване, което завърши с победители и победени, но също и постави началото на много нови приятелства.

Ще те върна към това, с което израстна – спортните танци. Помниш ли първия танц, който научи? А първото състезание?

Антоанета Попова: Помня – като че ли беше вчера – първият си ден в танцовата зала на Клуб по спортни танци “Парадайс Данс” Пловдив. В същия този ден – 6 Януари 1997, се намери подходящ партньор за мен -Кръстьо Кръстев, с който завоювах и първия златен медал. Помня, че той беше облечен с червени панталони:))

Защо продължи с танците? Какво ти дадоха? Успяха ли да ти отнемат нещо?

Антоанета Попова: Танците са като наркотиците, веднъж започнеш ли… Трудно се спира, особено когато почувстваш медала на врата и химна на страната ти да звучи в твоя чест… Чувството е уникално и неповторимо… Танците дават много… Дисциплина, изпълнителност, точност, музикалност, добра физика, стойка, обноски, силна психика… И куп други бенефити… Но също отнема детството, игрите, гаджетата, купоните, разходките, семейните събирания и празници…. Ако си готов да платиш цената, продължаваш напред..

Уроците, след които си плакала?

Антоанета Попова: Аз обикновено трудно се разплаквам заради самите танци, но от болка в колената- да… Няколко пъти. Имах тежка травма, която за щастие излекувах на 90%… Сега се опитвам да се предпазвам и взимам мерки на време 🙂

Как и кога замина за Канада? Взе ли всички свои отличия в куфарите си?

miss BG v Kanada3Антоанета Попова: Заминах за Канада, когато бях на 20, тук си намерих партньор и затова се преместих. Стана като на шега, уж да видя как е тук, нямах някаква голяма надежда или гаранция, че нещата ще се получат, но изглежда беше именно това птиче, което само веднъж каца на рамото… 🙂 Не взех нито една стара купа или медал със себе си… Само няколко чанти с платове за нови костюми…

Трудно ли се адаптира в Торонто? С какво започна и с какво се занимаваш сега?

Антоанета Попова: От начало беше трудно, не познавах никого, не владеех езика… След около година взех да свиквам и да работя (да преподавам танци, с което се занимавам и до днес и смятам да се занимавам и в бъдеще). Запознах се с много хора, направих си среда, владея добре английски и руски и сега просто обожавам живота си, единствено, че цялото ми семейство е в България и заради тях гледам да се прибирам по 2 пъти в годината.

Какво ти струваше да вземеш първия шампионски медал за Канада?

Антоанета Попова: Първият шампионски медал за Канада дойде като гръм от ясно небе и дойде единствено и само с положените усилия, които аз и партньорът ми хвърлихме в залата… 🙂

Оттук нататък имаш ли лична мисия, Тони, и след толкова много успехи, какви са хоризонтите за развитието ти в бъдеще?

Антоанета Попова: Сега целта ми е да станем Световни Шампиони, а оттам ще гоня следващата цел, която е да създам световни шампиони и техните костюми.

Осъзнавам, че хората ще обръщат повече внимание на това, което правя и как го правя, съответно имам желанието всяко едно мое дело и постъпка да бъде перфектно, каза още Антоанета Попова. А F2F TV й пожелава успех във всичките й таланти, защото освен всичко, изброено дотук, тя има още един – рисуването. А модата и дизайнът са просто другото й аз. 

снимки: Миряна Митрович

Може да харесате още...