Италианският фестивал на красотата подарява 300 перуки на онкоболни дами

frizior1Благотворителният “Щанд на солидарността” отваря в петък със старта на 24-тото издание на фризьорския форум в Пловдив, известен като Италиански фестивал на красотата и прическата.  Щандът ще подари 300 перуки на жени с онкологични заболявания. Благотворителната инициатива ще продължи включително до 29-и, неделя.  Жестът към страдащите от онкологични заболявания дами е продължение на традицията с благотворителни кампании от предишни издания на форума. През 2010-а “Щандът на солидарността” подкрепи хората с редки болести, миналата пролет организаторите издадоха първия у нас каталог на Брайлова азбука с продукти за поддържане, стилизиране и възстановяване на косата.

На откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата ще присъства стилистът от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който на 8-и март раздаде 50 перуки на жени с онкологични заболявания.

Лентата ще пререже Криста Контичели, съпруга на италианския посланик у нас Марко Контичели. По традиция официални гости на събитието ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на областната и на общинска администрации, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

Стартът ще бъде даден с ревю-спектакъл на абитуриентски рокли, създадени от дизайнерката София Борисова. Темата на Италианския фестивал е “Шоколад и канела”, защото това са актуалните тенденции в цветовете на косите. Събитието ще е 3-измерно – наред с визуалното въздействие, сетивата ще бъдат провокирани и с ухания на екзотичната подправка из цялата Палата 2. А посетителите ще бъдат посрещани с парченца шоколад. В програмата на трите фестивални дни са предвидени безплатни консултации за абитуриенти от руската звезда Руслан Татянин, семинари и демонстративни шоута на техники и продукти за подстригване, оцветяване и стилизиране, както и атрактивни конкурси за фризьорство и грим.

Може да харесате още...