Житница изпраща златното си момче Милен Добрев в понеделник

milen-d2“Струва ни се, че живеем живота си като свещичка, поставена на вятъра. Твоята свещичка угасна, но легендата за теб остава завинаги… Милен, бъди с нас и се моли за нас от небето”. Това написа във фейсбук страницата си Народно Читалище село Житница, което организира посрещането на Милен Добрев в родното му село като шампион през 2004-та. Щангистът спечели злато на игрите в Атина в категория 94 кг. 11 години по-късно, в събота, 21 март 2015-та, той беше открит мъртъв в дома си в Пловдив. Твърди се, че е починал ден по-рано от масивен инфаркт.

В понеделник хората от Житница, сред които Милен е израснал, развивал се е като човек и спортист и с които е споделил емоцията от постигането на най-високите спортни върхове в щангите – световно и олимпийско злато, ще го изпратят в последния му път.

В 10:30 часа в Културен център Житница, на площада до църквата, ще бъде изложена книга за съболезнования. Тленните останки на златното момче на Житница ще бъдат изложени за поклонение от 12:00 часа в Църквата “Успение Богородично”, а след това в 13:00 започва и траурната света литургия за душата на Милен в същия храм. След църковната служба тялото на Милен Добрев ще бъде погребано в гробищата на селото.

Сбогом, боецо!

снимка: Народно читалище Житница

Може да харесате още...