Взрив на складова база на ВМЗ Сопот край село Иганово, няма жертви

pojar_vzriv_ogin_dimСигнал за взрив и последвал пожар в складова база на ВМЗ Сопот край село Иганово получи F2F TV в събота вечерта. По разпореждане на министъра на отбраната Николай Ненчев към мястото на инцидента веднага са отпътували две линейки от военната болница в Пловдив, както и екип на служба „Военна полиция“. Живеещите в близост с площадката и в цялото село са в силен стрес, добрата новина е, че няма жертви и пострадали.

Принципалът на ВМЗ министър Божидар Лукарски пристигна спешно на мястото на инцидента. Експлозиите са започнали около 19:20 и са продължили около час. На площадката не е извършвана производствена дейност, съхранявала се е готова продукция. Имало е само двама охранители и те не са пострадали, съобщи още министърът.

В неделя с модерни безпилотни летателни апарати и бронирани машини военнослужещи от Въоръжените сили съдействат на специализираните технически екипи в района на взривения склад. Сутринта с два безпилотни самолета бойците от 61-ва Стрямска механизирана бригада направиха оглед от въздуха и предадоха видеозаписа на кризисния щаб, който работи по изясняване на ситуацията.

В помощ на специализираните екипи са и военнослужещи от Служба „Военна полиция“ с две бронирани машини тип „Пустинна котка“. Те ще бъдат използвани от специалистите при обследване на района на взрива. Експерти от Министерството на отбраната имат готовност да съдействат за изясняване на причините за инцидента.

Три години по-рано в цеха ктай Иганово трима души пострадаха тежко при работа с взривни вещества.

За черната серия на взривове в подобни складове – може да си припомните тук тук и тук.

Може да харесате още...