Българският флаг – издигнат в швейцарския курорт Давос – заради единственото българско участие

max„Новите медии промениха изцяло света и го обърнаха в съвсем друга посока – на тотална информираност и пълна прозрачност… И това ни направи много по-добри. Прозрачността винаги прави нещата етични и разбираеми“, каза българският ПР експерт Максим Бехар на провеждащия се в швейцарския планински курорт Давос Световен комуникационен форум.  Бехар бе единственият участник от България, въпреки това българският флаг бе издигнат пред Конгресния център в Давос.

ПР експертът, който е и член на Борда на форума, участва в дискусия за модерното ПР образование и влезе в остър спор с професора от университет в Бокони Карло Карнавале-Маффе и със собстеника на едно от най-големите ПР компании в Русия – Крос Пъблик Афеърс, Сергей Зверев. „Проблемът сега е, че 99 на сто от съдържанието на медиите, разбирай социалните медии, се пише от аматьори,  от хора,  които не се занимават професионално с комуникации и това сега неимоверно увеличава задълженията на всеки един ПР мениджър да може да възпита бързо професионалисти…“. Според Бехар теорията сега в целия свят драматично изостава от реалния ПР бизнес и единственото спасение е истинското образование да се случва именно в компаниите, където практиката е водеща.

По-късно Максим Бехар модерира един от най-важните панели на Световния комуникационен форум тази година – на живо и пред повече от 250 души участници и клиенти трябваше да представи своя казус и да си избере обслужваща ПР компания. Днес също така той бе избран и за един от седемте члена на Изпълнителния комитет на новосформираната асоциация „Световен комуникационен форум“.

Може да харесате още...