Доживотен затвор – на втора инстанция – за мъжа, пребил до смърт 3 годишно момченце в Пловдив

zatvora_plovdiv_001Доживотен затвор без замяна при първоначален специален режим постанови за втори път пловдивски съд за Ирхан Камбур – мъжът, пребил до смърт 3 годишния Асен за това, че се изпуска в гащите. Апелативният съд потвърди наказанието, което произнесоха преди това и Окръжните магистрати, за жестокотото убийство, извършено между 10 и 11 април 2013-та в Пловдив.

Ирхан живеел на семейни начала със сестрата на детето Дияна. При тях живеела и нейната майка, заедно с другите си двама сина Пламен и Мохамед. За Асен и другия си малолетен брат Мохамед се грижела Дияна.

Тригодишният Асен не можел да говори и често се изпускал. Това вбесявало неведнъж Ирхан и той периодично налагал малкия и жена си. На 10-ти април, обаче, боят бил фатален за момченцето. Когато то спряло да диша, Ирхан го скрил в гардероб в къщата. На другия ден го прибрал в чувал и изхвърлил на брега на Марица до купчина с боклуци. На майката на Асен казал, че детето е отвлечено в района на Столипиново и дори я придружил в полицията, за да подадат сигнал за това.

В хода на разследването Дияна разказала, че брат й е малтретиран и убит, а после – изхвърлен на бунището от Ирхан.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС.

Може да харесате още...