Пловдивска опера посреща публиката с шоколад и вино на „Любовен еликсир”

luboven elkisir1Свеж спектакъл за смелостта да признаеш чувствата си подготвя Държавна опера Пловдив за съвременната публика. Забавна версия на „Любовен еликсир”  ще се играе премиерно на 19 и 30 март на Дома на културата, където зрителите ще се посрещат с изтънчен шоколад и опияняващо вино. В новото представление палави Мерилнки и моряци в бели униформи стават свидетели на любовните преживявания на красиво и умно момиче и на едно неуверено момче. Проблемът на двамата е „огромен”: не могат да признаят чувствата си един към друг. Не могат да кажат „обичам те”!

Решението на постановъчния екип е да пренесе действието в Bellа Италия, 50-те години на миналия век. Времето като че ли е спряло, докато спокойстието не е нарушено от шарлатанин с рекламата за чудотворен Любовен еликсир, който помага, лекува, разкрасява. Той и неговите рекламни момичета от ерата на Мерилин Монро преобразяват градчето, времето, дори и хората. В заспалите отношения нахлува Рекламата и всичко започва да се продава – от еликсири и чорапогащници до ЧУВСТВА.

luboven eliksir2„Езикът на любовта днес е вплетен в рекламни послания – поднесени с намигване и усмивка, но и празни от съдържание и чувства шаблони, които просто ПРОДАВАТ. „Общуването” е подложено на изпитания и то в най-красивите си нежни и интимни моменти, тогава, когато изразяваме чувствата си. Днес общуваме с нея, чрез нея – Рекламата. И става „чудо” – проблемите ни изчезват. Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер…. Дали е така, обаче?”, задава своите въпроси режисьорът доц. Нина Найденова.

Диригент на премиерата „Любовен еликсир” е маестро Диан Чобанов, който репетира денонощно с изпълнителите. Централните роли са поверени на артистичния австралиец Марк Фаулър и на талантливите му колеги Станислава Иванова, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев, Петър Данаилов и др. Динамичната хореография е дело на Боряна Сечанова, художник на декора е Иван Савов, а на костюмите – Яна Дворецка.
С поредната премиера Държавна опера Пловдив се обръща към младата динамична публика и същевременно отправя предизвикателство към традционалистите. Билети за „Любовен еликсир” от Доницети се продават на касата в Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

Може да харесате още...