Мтел с компенсации на клиенти в районите с нарушена комуникация заради усложнената зимна обстановка

EVN_stulbКлиентите на договор ще получат 50 процента отстъпка от месечната такса, а при предплатените абонати компенсацията е от 60 безплатни минути в рамките на мрежата.  Това съобщиха от Мтел по повод нарушената комуникация в районите, засегнати от сложната зимна обстановка в последните дни. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Всички клиенти, които ще получат компенсации, ще бъдат уведомени за това от компанията със SMS в следващите дни.

В момента всички технически екипи на Мтел са мобилизирани и продължават да работят за пълно отстраняване на проблемите, възникнали в следствие на обилния снеговалеж и довели до проблеми с комуникацията основно в най-засегнатия от лошото време район на Южна България. Там все още има неработещи базови станции. Всяка базова станция разполага с резервно захранване, което позволява тя да продължи да работи до осем часа след спиране на централното. След този период компанията осигурява дизелови генератори, където е възможно. Заради трудната проходимост и падналите дървета много от местата са недостъпни.

Обстановката остава усложнена и непрекъснато се променя, но екипите на телекома си сътрудничат с всички служби, ангажирани по места, за решаване на проблемите.

Може да харесате още...