Медицински съвети – по телефона заради неразчистени от снега пътища

hrabrino-vilnazona23Лекарите от Спешна помощ на няколко места в страната дават съвети по телефона. Причината са неразчистените все още от сняг пътища. По информация от Министерството на здравеопазването, такива случаи има в селата Мановица и Щерна, Ардино, както и в община Баните, Смолян и в село Розино. В Ардино добрата новина е, че е доставен хляб на болните и персонала в местната МБАЛ. В област Смолян, обаче, все още се работи по отваряне на пътя до село Мугла и възстановяване на тока в някои селища.

На другите засегнати от мартенския сняг места няма проблем с необслужени адреси за спешни повиквания, според данни от здравното ведомство. Болницата във Велинград работи на генератор. Диализните апарати са в действие, но като резервен вариант е договорена помощ с диализен център в Пазарджик. Пред белодробната болница, която се намира извън Велинград, е разчистено. Няма проблем с изхранването, отоплението и медикаментите в болниците.
В област Пловдив, тримата души, блокирани на Кръстова гора, от които единият инсулиновзависим, са изведени.
В област Стара Загора за населените места със спряно водоподаване – Бенковски, Самуилово и Бял Извор – са осигурени водоноски. Взети за изследване са проби на питейната вода от Обручище и град Гълъбово, от училище и детска градина.

Може да харесате още...