Армията в помощ на бедстващите в Смолян и пловдивско

zima2Военнослужещи продължават да оказват помощ на хората в тежката зимна обстановка в областите Смолян и Пловдив. Група от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес пробиват и разчистват пътя между селата Смилян и Киселчево. Друга група почиства района около старческия дом в село Ровино, а следобяд оказват съдействие на EVN за възстановяването на електрически стълб за високо напрежение в село Тикале, община Смолян.

Вчера военнослужещи от 101-ви алпийски батальон разчистваха пътя и осигуриха достъп до психодинспансера в областния град. Военнослужещи с техника пробиха 7 км. път и осигуриха достъп до село Стража, което от няколко дни беше напълно откъснато от света. С високопроходима техника са доставени хляб и хранителни продукти в населени места, където все още няма нормално проходими пътища. Алпийският батальон осигури агрегат за нормалната работа на помпената станция в един от кварталите на Смолян.

В област Пловдив военнослужещи от Крумово – с техника и роторен снегорин – оказваха помощ по разчистването от сняг на пътищата в района на село Манастир, община Лъки. 16 души от военно формирование 24490 – Асеновград помагаха за разчистването на снега и по маршрута от Асеновград до село Добралък, Община Куклен.

Може да харесате още...