Близо 20 кубика строителна дървесина без горска марка хванаха край Пирдоп

darvesin2Два камиона, превозващи около 20 куб. метра иглолистна строителна дървесина, добита в горските територии на Община Копривщица, задържа мобилното звено към Югозападното държавно предприятие. Шофьорите на двата камиона в опит да осуетят задържането им, са избягали от мястото. Проверката, при която се установява, че те превозват дървесина без горската марка, каквато се изисква при добив от общински гори, и без превозен билет, е в местността Крива река край Пирдоп.

Мобилният екип сигнализирал за бягството на шофьорите. Представителят на общинското звено, което отговаря за общинските гори в Копривщица, е пристигнал час и половина след това. За да прикрие нарушението, той се е опитал да издаде „пост фактум” превозен билет за един от двата камиона, за което също са уведомени компетентните органи, съобщиха от МЗХ.

От началото на декември 2014 г., когато се създадоха мобилните екипи, до 20 февруари 2015 г., във всички териториални поделения на Югозападно държавно горско предприятие те са проверили 637 обекта, 1252 превозни средства, 2887 ловци, 403 физически лица. Съставени са 95 акта за различни видове нарушения.

Може да харесате още...