Талантливи деца-шахматисти – в битка за световни и европейски квоти

globus_pero8 пловдивски състезатели, представители на два пловдивски шахматни клуба, влизат в битка за световни и европейски квоти от днес до 6 март по време на Държавните първенства по шахмат за деца до 8 и 10 г.  При най-малките битка за призови места ще водят Драгомир Вълчев, Симеон Тодев и Преслав Минев – и тримата от ШК“Пловдив“. Симеон Тодев е само на седем, но има много силни изяви през годината – победител в международният турнир „Траяна“ Стара Загора и в престижният международен турнир „Георги Трингов“ – до 8 години.

Във възрастовата група до 10 години под номер 3 и 4 в стартовия списък са поставени Георги Колев/Локомотив ПД/ и Койчо Коев/ШКПловдив/, които с досегашните си изяви са дали сериозна заявка за медали. За призови места ще се борят и Тодор Демиров,  Димитър Дафовски и Александър Евров /ШК Пловдив/.
Държавните шампиони в двете възрасти печелят квота за участие в световните първенства на разноски на световната федерация, а вицешампионите – квота за европейските първенства.

Може да харесате още...