Двама млади художници от Казанлък – с награди от конкурса “Наследници на Дечко Узунов”

de4ko uzunov28 годишният Боян Джапунов от НЧ „Възродена Искра 2000“ с ръководител Ренина Лекова и шестокласникът Николай Николов от ОУ „Мати Болгария“ с ръководител Маргарита Димитрова получиха специални награди в конкурса „Наследници на Дечко Узунов“, който се провежда за 8-ма поредна година в чест на патрона на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък – академик Дечко Узунов.  Участниците се състезаваха с творби на тема „Сънища“.

Децата от Казанлък спечелиха сред 920 други произведения от 64 училища и школи по рисуване от цяла България. Тази година имаше творби,  изпратени от българското училище „Хан Аспарух“ чак от град Сънивали, Калифорния, САЩ, както и от Испания.

de4ko uzunov4Отличени бяха общо 60 произведения.  Заслуга този конкурс да стане национален имат преподавателката в училището по изкуства Радостина Павлова и директорът Петя Минекова.

От Община Казанлък припомнят, че на 22 февруари се навършиха 116 години от рождението на големия български художник. Тази година казанлъшката гимназия, която носи неговото име, чества и 40 години от изучаването на специалността „Дизайн“.

Може да харесате още...