APOCALYPTICA в Античния театър в Пловдив на 18 септември

apocalyptica16 години след първия си концерт в Пловдив APOCALYPTICA се връща под тепетата, за да построи с музиката си  в 18-тата септемврийска вечер на Античния театър мост между традициите и вековете. 5-тото издание на рок проекта Sounds of Тhe Аges започва с грандиозната поява на звездната финландска формация, съобщи днес Венцислав Върбанов от ТАНГРА МЕГА РОК, организатор на форума, който се провежда със съдействието на Община Пловдив. APOCALYPTICA – с продажби от над 4 милиона в световен мащаб – ще пристигне под тепетата директно от Чикаго след като съкращава с три дни турнето си в САЩ заради Пловдив, каза Върбанов.

Междувременно, на 17 април,  групата ще е  издала своя дългоочакван нов албум ‘Shadowmaker’ – продуциран е от НИК РАСКУЛИНЕЗ,  работил с FOO FIGHTERS, DEFTONES и MASTODON.

plovdiv_antikata_001Информация за билетите ще има още в началото на идната седмица, но със сигурност е ясно, че няма да са по 110-120 лева, обяви Върбанов. Идеята е гостите на Sounds of The Ages да имат възможността да обиколят и други интересни места в града. Мислим за съспътстваща програма – с клубна музика, изложби. За да може Пловдив и България да дишат с този форум – каза още Върбанов.

След шумния успех на първото издание – Sounds of The Ages 2011 – с невероятния спектакъл на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Филхармонията на Пловдив, форумът се утвърди
anathemaгодина по-късно с концертите на ФИШ и ANATHEMA. Те  заснеха своето историческо шоу и го издадоха на blu-ray и DVD, а през септември 2013 имахме възможност да гледаме и супергрупата ASIA. Миналата година, британската институция PARADISE LOST също засне историческия си първи концерт с оркестър и привлече стотици фенове от цяла Европа.

Сега, APOCALYPTICA ще открият най-грандиозното издание на Sounds of The Ages. Кой ще излезе още на сцената след тях – на 19 и 20 септември – предстои да разберем.

Може да харесате още...