Започва 44 международен конкурс за писмо на Всемирния пощенски съюз за млади хора

Pisma za prava - plakatСтартира националният етап от 44-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз (ВПС) за млади хора на тема “Разкажете ни за света, в който искате да израснете”, съобщиха от Български пощи. Темата е свързана подготвяната от ООН програма за устойчиво развитие след 2015 година, която се основава на образованието, продължителността на живота, бедността, справедливостта, свободата, достойнството и мира. Тазгодишният конкурс дава възможност на младите хора да споделят техните надежди за света, в който живеем, както и възможни решения за проблемите и предизвикателствата, пред които е изправена планетата. Според конкурсните правила само деца на възраст до 15 години могат да участват в международното състезание. То се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица. Всяка от детските творби трябва да отговаря на определени условия:

Да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и пр., като съдържа всички обичайни за писмото елементи (адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис).
Да съдържа не по-малко от 800 думи.
Стриктно да се придържа към зададената тема.
Авторите трябва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически или религиозни мнения.

Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2015 година на адрес: „Български пощи” ЕАД, дирекция „Управление на проекти и търговска дейност”, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София.

Съчинението трябва да е придружено с писмо, съдържащо трите имена и адрес на автора; пол, възраст, дата на раждане; име и адрес на училището, клас; копие от ученическата карта;телефон за връзка.

След националното класиране писмото-победител ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители. Отличените от „Български пощи”послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.

Може да харесате още...