Блок във Враца – първи с договор за саниране по Националната програма

kooperaciaОт днес на официалната интернет-страница на Българската Банка за развитие (ББР) са публикувани два регистъра, в които в реално време ще се актуализира информация за заявените и одобрените за финансиране проекти по Националната програма за енергийна ефективност. От банката съобщиха, че първият регистър ще включва проектите, които са преминали етапите на кандидатстване, получили са положителна оценка от общините за включване в програмата и кандидатстват за финансиране. Вторият регистър ще е с обработените заявления и подписани договори за целево финансиране. От вчера вече е факт  първият договор за целево финансиране по програмата за саниране на жилищни сгради – и той е за бл. 1 в жк „Младост“ във Враца.

Сдружението, което кандидатства за безвъзмездна помощ по програмата Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, е на етажната собственост, както е по изискване. В него участват 84 апартамента от общо трите входа на сградата. За краткия срок от старта на програмата етажната собственост е изпълнила успешно всички етапи, предхождащи подписване на договора за целево финансиране, обясняват от банката и напомнят, че става дума за регистриране на сдружението по реда на чл. 25, ал. 1 от ЗУЕС, подписване на протокол от общото събрание за осигуряване на достъп до всички обекти, както и сключване на договор между сдружението и общината.

След като бъде избран изпълнител за дейностите по обследване на сградата, ще бъде изработен и технически проект за нуждите на обновяването. След неговото одобрение предстои да бъде подписан анекс към тристранния договор между ББР, Община Враца и Областния управител на област Враца, включващ конкретните финансови параметри и етапите на плащане.

Може да харесате още...