Бури в Словения и Хърватска; внимавайте, ако пътувате

zima2Агенцията по околна среда на Словения регистрира най-голямата снежна буря тази зима, съобщиха от българското МВнР. Заради ветрове със скорост над 100 км/ч в петък бяха затворени училища и ограничено движението по пътищата. Границите на Словения с Италия, Хърватия и Унгария бяха затворени за тежкотоварни камиони. В няколко общини в Югозападна Словения се очаква ново влошаване на времето и засилване на вятъра до 140 км/ч.Проблеми се очакват и по крайбрежието, където са възможни наводнения.

Според данни на Хърватския автомобилен клуб (ХАК), подобно е положението и в Хърватия.Заради силен снеговалеж там вчера бяха затворени автомагистралите: А1 (отсечка Свети Рок-Поседарие), А6 Риека – Загреб и А7 (отсечка Драга – Шмирка). Има и други затворени пътища в посока Загреб Далмация. Днес и през следващите няколко дни се очаква още по-голямо влошаване на метеорологичните условия.

Затова предупреждението на властите ни и за днес, и за следващите дни е, ако ви предстои пътуване в тези посоки, да следите прогнозата за времето и информацията от местните медии, за да съобразите плановете си с влошената метеорологична и пътна обстановка.

Може да харесате още...