Учителят Теодосий Теодосиев – номиниран за специалната награда на Българската асоциация по информационни технологии

teodosijТеодосий Теодосиев, учителят по физика от Математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък Теодосий Теодосиев, който нашумя след като стана ясно, че е вложил личните си спестявания, за да създаде център за обучение на талантливи физици и математици,  получи номинация в категорията „Специална награда“ за развитието на информационните и комуникационните технологии.  Отличията, 12 на брой, ще се присъдят за четвърта поредна година от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) на официална церемония в София на 5 февруари под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

С този свой проект БАИТ отдава почит към личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са допринесли за развитието на информационните и комуникационни технологии през 2014-та.

Церемонията ще се проведе в рамките на европейския проект Watify за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. Създадена през 1995 г. към момента в нея пряко членуват 99 фирми. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии – хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на Интернет услуги и др. Една голяма част от тях предлагат собствени решения, продукти и услуги и успешно работят на чуждестранните пазари. В асоциацията членуват и представителствата на повечето водещи световни производители в България.

Може да харесате още...