Създават пряк канал за комуникация между екипите на главния прокурор и здравния министър

koridor_ leka_aparatПряк канал за комуникация между екипите на главния прокурор и здравния министър ще бъде създаден заради нападения над лекари от Спешна помощ. За това се договориха Сотир Цацаров и Петър Москов на среща в Съдебната палата във вторник. Каналът ще действа, когато такива нападения бъдат регистрирани.

Главният прокурор и здравният министър се договориха и за изготвяне на проект на Споразумение между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, където да залегнат и констатирани от медицинския одит нарушения. Те ще бъдат разследвани от държавното обвинение. Документът ще бъде подготвен от работна група, съставена от прокурори и служители на Министерството на здравеопазването.

Междувременно Районна прокуратура Ботевград внесе обвинителен акт срещу Емил Иванов за това, че миналия 30 ноември в софийското село Врачеш е причинил леки телесни повреди на лекаря от Спешна помощ Ирена Стефанова при изпълнение на служебните й задължения. На трети февруари делото ще се гледа в Районен съд – Ботевград.

Може да харесате още...