Първото социално предприятие за уязвими групи отваря врати в КСУ „Св. Георги“ Пловдив

sgrada-KSUПървото социално предприятие за уязвими социални групи, сред които безработни и неграмотни жени, отваря врати в Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив на 30 януари от 10 часа. Проектът е съвместен с Националния алианс за работа с доброволци, Дружество за подпомагане на българските домове, Берлин и с Община Пловдив. Немските партньори вече са оборудвали с 15 съвременни машини цех за шивачество в Комплекса и са провели обучение на персонала, който ще ръководи работата в предприятието. В него ще се трудят възпитаници на КСУ от ромски произоход и други безработни и нeграмотни жени.

На официалното откриване редом до директора на КСУ „Св. Георги“ Апостол Делев и Мария Шишкова ОТ НАРД, ще застане Мирко Шванец от немската организация, която преди 3 години дари и оборудването за кухнята на Комплекса. Ще присъстват директорът на дирекция Социално подпомагане към Община Пловдив Веселина Ботева, представители на държавната и на местната власт.

ksu-orangerie-1030536Програмата предвижда след запознаване с условията, възможностите и перспективите на Първото социално предприятие, гостите да разгледат вече работещата Лаборатория по тъканни култури към Първата социална оранжерия в КСУ; откъдето скоро ще илзязат за засаждане първите бебета-цветя; 15-те сорта марули, отгледани от възпитаниците на Комплекса и вече готови за консумация, както и Социалния спортен комплекс.

 

Може да харесате още...