Гръцка студентка в Пловдив ще ни учи на ямайския танц dancehall в Тотал Спорт

vera1Вера Василиаду е на 21 години. Израснала е в Драма, но в последните години живее и учи педагогика в Пловдив. танцът е част от живота й вече 18 години. На 3 започва с балет, по-късно тренира художествена гимнастика и на 12 продължава с модерни танци. По-късно участвах в семинар по хип-хоп. Проявих интерес към dancehall и сега танцувам този танц, разказва русокосата красавица. Dancehall e танц, който възниква през 60-те години на миналия век в Kingston – столицата на Ямайка.

Той е близък до ритъма на регето. Но същевременно танцовите движения се различават от танците, които сте свикнали да гледате – в началото движенията му изглеждат неразбираеми и хаотични, но в действителност са балансирани, с добре установена връзка. Пластичност и женственост са другите синоними на енергичния и изразителен танц, който ви кара да се чувствате освободени.

vera2Това е социален танц, който обединява хората, казва още Вера. И добавя, че физическото натоварване, докато танцувате dancehall, mоже да се сравни с бягане на дълги разстояния или тренировка във фитнеса.

Часовете на Вера стартират на 27 януари, вторник, и ще се провеждат всеки вторник и събота от 17:00 часа в Денс студиото на Тотал Спорт.

Може да харесате още...