Ню Йорк отесня на Боряна Павлова и тя започна да организира арт-срещи и в София

borianaМоже ли да почива една дама, свикнала да работи и живее на пълни обороти? Погледнете Боряна Павлова и ще разберете, че е изключено. През декември 2014-та председателката на Българския Дамски Клуб в Ню Йорк и организатор на най-красивия конкурс за български зад Океана – Мис България в САЩ – си дойде у нас за ваканция, но в началото на януари вече не се стърпя да почива. Боряна, която е актриса, събра на първа среща свои състуденти от класа в НАТФИЗ, който самата тя е завършила. След което реши, че съдбата им е да станат традиция 🙂 Артистичните сбирки са в новия клуб “Гара за двама” – дело на друга актриса – Емилия Гергинова.

Сред посетителите им всеки понеделник може да се видят Марта Вачкова, Нели Топалова, Ирен Кривошиева, Владо Пенев, Сащо Дойнов и Кирил Маричков и дори да се чуят интересни истоприи от младостта им.

gara za 2-1В студентските ни години, за да бъдем с модерната тогава прическа с накъдрени коси, си правихме плитки и ходехме като в Бони М – усмихва се Боряна на личния си спомен. Аз имах 16 такива плитки и като ги разплетях, все едно, че бях ходила на студено къдрене. Бедни студенстки години, заключава Боряна, днес с къса коса, но и без проблем да си плати каквато и да е нова визия във фризьорски салон и в София, и в Ню Йорк.

Радвам се, че моите приятели са успели хора, казва тя по повод срещите, за които е вдъхнала интерес на приятелите си. В Ню Йорк дамският клуб се събира веднъж месечно в Консулството. А в София Боряна е убедена, че артистичната група ще продължи да посещава в понеделниците “Гара за двама” и след като тя си замине. Има смисъл в тези събирания – забавно е, казва жизнерадостната дама със сърце на два континента.

И да, какво по-хубаво от това да намерим за какво да се усмихнем в началото на всяка предстояща седмица…

снимка от сбирката в “Гара за двама” – фейсбук

Може да харесате още...