Пловдив домакинства държавните първенства по бридж

plovdiv-glavna66 двойки от 24 града на България участваха в Държавното първенство по спортен бридж за двойки на България. В състезанието за двойки спечели тандемът Иван Нанев и Росен Гунев от клуб по спортен бридж „ТИМ К1“ – София, с резултат 59,18 %. Двамата са дългогодишни бридж партньори, многократно печелили републикански титли, както на двойки, така и на отборно игри. Неведнъж са представлявали България на Европейски и Световни първенства. През 2013 г. печелят най-силния двойков турнир в света – Кавендиш. Те са част от националния отбор по спортен бридж – „Мъже“ на България.

На второ и трето място се класираха съответно Лъчезар Пейчев и Маринчо Маринов (София – Червен бряг) с резултат 58,33% и Веселин Величков и Захари Захариев (клуб „Южна Зона“ – Стара Загора) с 56,33%. Главен съдия на състезанието беше Димитър Георгиев.

Българската бридж федерация е член на Европейската бридж лига (EBL) и на Световната бридж федерация (WBF). На последното Европейско отборно първенство по спортен бридж, провело се в Хърватия през 2014 г.,
националните ни отбори в категория „Мъже“ и категория „Сеньори“ заеха съответно 5-то място и 6-то място, с което завоюваха квота за участие в Световното отборно първенство по спортен бридж 2015 г., за което право
на участие получават едва 22 страни от целия свят.

От четвъртък до неделя следващата седмица, отново в Пловдив в зала “Пловдив” на Новотела ще се проведе Държавното отборно първенство по спортен бридж на България за 2015 г.

Може да харесате още...