Звездната прима Александрина Милчева чества юбилей с концерт в Пловдив

alexandrina milchevaПловдивска опера ще отбележи юбилея на световноизвестното мецосопрано Александрина Милчева с концерт на 23 януари (петък).  През годините примата е пяла 168 спектакъла във Виенската опера, където за изпълнението й на „Кармен” с Пласидо Доминго е извикана 36 пъти на сцената за поклони. На сцената Александрина Милчева си е партнирала още с Лучано Павароти, Хосе Карерас, Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Мирела Френи и много други. Пее в редица световноизвестни оперни театри като Ла Скала, парижката Гран опера, Арена ди Верона, Ковънт Кардън, Метрополитън опера, Болшой театър, оперите в Барселона, Мадрид, Сан Франциско, Далас, Синсинати, Токио, Театро Колон – Буенос Айрес, Рио де Жанейро, оперите, Цюрих, Женева, Лозана, Мюнхен, Хамбург, Бон и много други.

В Пловдив Александрина Милчева ще изпълни песни от Брамс, Чайковски и Уолф. На сцената ще се качат и нейни ученици от Международната оперна академия “Сакра” – Евгения Ралчева и Алек Аведисян, които са стартирали своята успешна кариера с подкрепата на оперната легенда. Зрителите ще видят и уникални кадри от личния архив на певицата с участията й в световните оперни театри.

Концертът „ОПЕРА БУТИК: Звездната Александрина Милчева” ще се проведе на голяма сцена в Градски дом на културата. Билети се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Може да харесате още...