Кабинет по криминалистика – от днес в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“

plovdivski_universitet_hladnoНовата придобивка разполага с необходимите технически средства за вземане на отпечатъци и следи, похвалиха се от Пловдивския университет.  Кабинетът по криминалистика е за практическа подготовка на студентите от Юридическия и е разположен в 54-а семинарна зала на Ректората. Залата ще изпълнява едновременно функцията на кабинет по криминалистика и на правна клиника. 

Кабинетът по криминалистика е оборудван с необходимите технически средства за откриване и изземване на следи, за изготвяне на веществени доказателствени средства, както и за изследване на микроследи. За практическото обучение на студентите са осигурени компютри, плазмен телевизор и много нагледни материали.

Тук ще се провеждат практическите занятия и семинари на студентите, които специализират в областта на проблематиката на защита на потребителите, с лектор гл.ас. д-р Димитър Деков. В новоборудваната зала ще се провежда и обучение по адвокатска защита по трудови дела, водено от гл.ас. д-р Теодора Филипова. Правната клиника ще осигурява консултация на граждани по правни въпроси.

 

Може да харесате още...