Сметките за електричество са отчитани в срок, показва проверка на Министерството на енергетиката

evn_jiciСметките за електричество са отчитани в срок, показва проверка на Министерството на енергетиката. Тя бе разпоредена преди празниците от премиера Бойко Борисов във връзка със сигнали за по-дълъг от допустимите 31 дни отчетен период. В над 99% от случаите сметките се отчитат в рамките на този срок, съобщи днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посочи, че отчитанията, извършени в рамките на 32-ия, но не по-късно от 35-ия ден, е под 1 процент, което е добър показател.

„Поддържаме добра комуникация с електроразпределителните предприятия. Информирала съм ги, че този контрол ще бъде ежемесечен от страна на Министерството”, каза Петкова. Тя отбеляза, че дружествата са изпълнили поетия преди празниците ангажимент да създадат такава организация на работа, че отчитането да бъде извършено по време на почивните дни.

Какви ще бъдат февруарските сметки за ток – тези, които по традиция са най-високи заради дългите празнични дни през декември и обичайно първите по-серизони зимни студове – от енергините дружества не се наемат да прогнозират. Причината е, че този декември имаше доста студени дни, а и близо 10 дневните празници – ако сме си били у дома – няма начин да не окажат влияние. Отделно, през миналата година поскъпването на тока няма начин да не се отразят върху плащанията.

Може да харесате още...