Доц. д-р Атанас Щерев – предложен за удостояване с орден „Стара планина“ – първа степенза заслуги в модерното акушерство и гинекология

bebe_kuvyozПравителството предлага на Президента на Република България да удостои с орден „Стара планина” – първа степен доц. д-р Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология. Предложението за награждаване е на Инициативен комитет от граждани. За последните 30 години  той допринася изключително много за внедряването на ин витро методиките у нас.

Така за този период всяка година 5% от родените у нас деца са заченати с помощта на специалистите по асистирана репродукция. През своя 45-годишен активен трудов стаж доц. Щерев е бил преподавател и личен учител на стотици лекари, автор е на редица учебници, стотици публикации в областта на репродуктивната ендокринология, акушерството и гинекологията в престижни български и международни издания, утвърдил се е като учен с многобройни участия на международни форуми. Нееднократно е награждаван от съсловни и пациентски организации за дейността си като лекар и за приноса му към съвременната медицина.

Доц. д-р Щерев е познат в публичното пространство и със своята активна обществена дейност. Той е и сред създателите и е бил председател на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

Може да харесате още...