2015-та започва със спасение за всички българи на “Norman Atlantic”

flag_bg22015-та започва със спасение за всички българи на запалилия се в последните дни на миналата година ферибот Norman Atlantic. Всички 7 души изпратиха посрещнаха новата година в Италия.

На 31 декември и последният спасен българин – Красимир Естов, е пристигнал благополучно в страната. По данни на МВнР, нашият сънародник е бил сред първите евакуирани на борда на малтийския кораб “Abi Geanette”, който акостира на пристанището в Таранто в последния ден на старата година.

Ден по-рано други 4-ма българи – Вергил Доспатлиев, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова и Асен Асенов – с още 208 души са пристихнали в Бриндизи с италианския военен кораб „Сан Джорджо”.
На място в Бриндизи ги е посрещнал българският консул от Рим. Асен Асенов и Вергил Доспатлиев са били настанени от италианска страна в хотел в Бриндизи. А двете жени са отпътували със свои близки, които са ги чакали в града. В болницата в Бриндизи се намира и Галин Хайтов.

Другият спасен български гражданин – Марио Мосавицки, е бил прегледан в болницата в Лече и освободен след като е било установено, че състоянието му е добро.

Може да харесате още...