В Пловдив Госпожа Опера занимава децата с музика по време на концерти и опера

operaДокато родителите слушат Коледния концерт тази вечер, децата им ще се запознаят отблизо с приказните герои от „Лешникотрошачката” и ще танцуват с тях.  Това става възможно с проекта на Държавна опера Пловдив, стартирал в средата на този месец” под името  „В стаята на Госпожа Опера”.  Идеята е по време на спектаклите и концертите за възрастни в Дома на културата, чрез интерактивни музикални занимания децата им да се забавляват, научавайки различни новости от света на музиката. Така се решава големият проблем за много семейства, свързан с въпроса “кой ще гледа детето, докато съм на културно събитие”.

Стаята на Госпожа Опера се намира в Дом на културата, обзаведена е комфортно, с всичко необходимо за занимания на малчуганите над 4-годишна възраст. Успоредно с оперните и концертни заглавия в Голяма зала, децата ще се запознават с музикалните инструменти, ще учат песнички, ще рисуват декори, ще гледат записи на адаптирани детски опери. Концерти ще изнасят талантливи връстници от музикални школи, а компания на палавниците ще правят Госпожа Опера и музиканти от Пловдивска опера, които ще демонстрират своите инструменти.

При старта на програмата интерактивното занимание носеше мотото „Коледни звънчета или Госпожа Опера представя ударните инструменти”. Малчуганите свириха на воля с барабанчета, маракаси и други ударни инструменти.  Миналата събота по време на спектакъла „Бохеми” заниманието беше под наслов „Нарисувай ми опера”, а децата присъстваха на концерт на връстници и рисуваха оперни герои и декори. Каква е темата днес – засега е изненада.

Посещението на интерактивните занимания не е обвързано със закупен билет за заглавие за възрастни. Програмата е подходяща за деца от 4 до 12 години, като родители не могат да присъстват в стаята на Госпожа Опера. Цената на входния билет за детските концерти е 5 лева и се заплаща на място преди всеки спектакъл. Предвидени са семейни намаления за повече деца. да прерасне в постоянно артистично ателие, където децата ще могат да изучават по забавен начин музикални инструменти, ноти, песнички, балет и приложни изкуства.

Амбицията на екипа на Пловдивската опера е Стаята да прерасне в постоянно артистично ателие, където децата ще могат да изучават по забавен начин музикални инструменти, ноти, песнички, балет и приложни изкуства.

Може да харесате още...