Бал в операта – със 7 часа музика пловдивчани изпращат 2014-та

opera-panСъс 7 часа музика ще изпратят 2-14-та година пловдивчани – идеята е на Пловдивската Опера и общината. Тя се нарича  „Бал в операта” и ще се случи на 30ти декември в Дома на културата. Новогодишният бал ще е с участието на световния тенор Камен Чанев, Михаела Филева, Васил Петров и Печенката. На различни локации ще има изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт,  ще се провежда училище за валс, ще се организира ретрофото с оперни костюми, а в конферентната зала ще има оперен видео маратон. 

За първи път в града се организира музикален маратон по традицията на световните оперни театри, обясняват от Операта.

По часове: още от 17 ще започне Детски оперен карнавал в централното фоайе на Дом на културата. Малчуганите ще се pechenkaзабавляват заедно с Хензел и Гретел, както и с приказните герои от „Лешникотрошачката” . Официален домакин е Госпожа Опера, която е подготвила разнообразни игри и много танци за палавниците. Специален гост ще бъде Адриана Николова – Печенката. Децата вероятно не знаят, че тяхната любимка всъщност изучава оперно пеене и умело миксира известни арии с бийтбокс.

В 18 часа в Голяма конферентна зала артистичният директор Лучано Ди Мартино ще представи изпълнения на деца-виртуози от НУМТИ „Добрин Петков”.

В 19 часа на голяма сцена е началото на концерта „Гала Опера: Камен Чанев и приятели”. Световно признатият тенор,
покорил сцените на Арена Ди Верона, Виенската Щатс опера, Театро Ла Фениче, Дойче Опер Берлин, Театро Лицео, Барселона, оперните театри в Рим, Вашингтон, Монреал иТел Авив, е познат на пловдивчани с изпълненията си в „Турандот” и в „Аида” заедно с Хуи Хе през лятото. Певецът е подготвил едни от най-известните тенорови арии като „Nessun Dorma” и “La donna e mobile”. На сцената ще се качат още Станислава Иванова, Таня Иванова и Петър Данаилов заедно с хор и оркестър на Пловдивска опера. Маестро Диан Чобанов е включил в програмата и традиционни новогодишни произведения от Щраус.

Веднага след концерта ще започне светската част от програмата с коктейлна зона на двата етажа на Централно фоайе. На различни локации ще има изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт, ще се провежда училище за валс, ще се организира ретрофото с оперни костюми, а в конферентната зала ще има оперен видео маратон. Достъпът до музикалните атракции и коктейла ще бъде с входен билет от 5 лева.

Mihaela_Fileva_184_1В 21 часа започва вторият празничен концерт „Добре дошла, 2015!” с участието на Михаела Филева и Васил Петров на Голяма сцена. Заедно с оркестъра на Пловдивска опера те ще изпълнят поп и джаз класики. Чаровната Михаела Филева, която през годината грабна титлата на Dancing Stars, ще представи и свои хитови балади в аранжимент за симфоничен оркестър. Васил Петров пък ще зарадва почитателите си с евъргрийни на Франк Синатра и с новогодишни мелодии.

След концерта в оперният бал във фоайетата ще се включи и DJ Skills от Дом на плочата с диско-фънк парти с хитове от 60-те и 70-те. Коктейлът, валсовете и оперният видеомаратон ще продължат до края на светското събитие към полунощ.
Пловдивчани могат да закупят отделен билет за всяко едно заглавие от програмата „Бал в операта”или да комбинират няколко заглавия с отстъпка. Билетите за детските концерти са по 6 лева, а за оперната гала с Камен Чанев и за концерта на vasil petrovМихаела Филева и Васил Петров са по 15 лева. Комбиниран билет за двата концерта, обаче, струва общо 20 лева, вместо 30 лева. Входът за парти зоната с оперни изпълнения, коктейл и DJ e с билет от 5 лева. Закупилите билети за двата концерта и за коктейл на обща стойност 25 лева ще ползват и бонус – безплатен вход за Карнавала с Печенката и за Камерния концерт на деца виртуози.

Комбинирани билети с отстъпки могат да се закупят само на касата на Концертна зала.

 

Може да харесате още...