Казанлък ще има Национален център за природо-математически науки догодина

books-studentsКазанлък получи коледен подарък – средства за Национален център за природо-математическите науки.  Той ще се изгради чрез разширяване на Природо-математическата гимназия. Има готов инвестиционен проект на разширението на казанлъшкото училище, предстои процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на строителните дейности. Така на мястото на неугледната пристройка към училището, ще се издигне съвсем нов, триетажен корпус. Той ще има топла връзка на всеки етаж с основната сграда на гимназията и ще разполага със специализирани кабинети по физика, химия, астрономия, биология, обясни арх. Стефка Духнева от Община Казанлък. Проектант на разширението е арх.Весела Георгиева.

Намерението е корпусът да бъде готов още за следващата учебна година. Отпуснатите от правителството 490 хил. лв. ще бъдат за строителство на новата сграда, а за оборудването на кабинетите с необходимата апаратура ще се кандидатства се по проект към фондация „Америка за България“.

Директорът на ПМГ „Никола Обрешков“ сподели още, че новата сграда ще има функциите на Национален център за природо-математически науки, тъй като специализираните кабинети ще бъдат достъпни за учениците и учителите и от останалите училища на територията на община Казанлък.

С реализацията на този проект се решава един важен въпрос в сферата на образованието в Казанлък, каза кметът Галина Стоянова, а именно – осигурява се съвременна база за обучение на учениците.

Може да харесате още...