ЕVN към общините в Югоизточна България: следете потреблението на ток в общинските обекти

pazardjik-koleda4Декември се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия, това е ясно заради празниците.  Интересното е, че тенденцията се отнася не само за домакинствата, където се приготвят ястия като за световно и се посрещат гости от близо и далече, а и за…  общинските обекти, твърдят от EVN. Причината – по тяхна информация – са  коледните украси с голям брой осветителни тела, празничните прояви, коледните базари, фестивали, тържества, концерти и още, и още…

Затова  EVN изпрати писма до всички 90 общини на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България да обърнат внимание на потреблението на електроенергия в различните общински имоти. Опитът от предишни сезони показва, че през зимния период се използват обекти с временно предназначение, в които е налице значително потребление на ток. Това няма как да не се отрази в увеличение на количествата изразходвана електроенергия спрямо предишен период, предупреждават от дружеството.

Оттам напомнят още, че всяка община се обслужва персонално от EVN България чрез лични обслужващи мениджъри, както и от Клиентски енергоцентрове по места.

Може да харесате още...