Влакче вози благотворително в Казанлък – събира средства за скулптурата “Японката”

kazanluk-ekhaВ Казанлък туристическо влакче, украсено с разноцветви светлини,  ще вози до края на годината малчуганите и техните придружители с благотворителна цел – средствата от билетите ще са за изграждане в града на розите на скулптурата „Японката“. Проектът й е дарен от почетния гражданин на Казанлък Доко Доков, припомнят от Общината. По тяхна информация, днес, обаче, всеки, който желае, ще може да се качи на влакчето безплатно. Причината е официалният старт на коледните тържества в града. Довечера грейват и светлините на 11 метровата градска елха.

От 16.30 часа започва Коледното шествие с четири лъча – от парк „Розариум“, от Дом на културата „Арсенал“, от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и от ХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Лъчовете се събират на пл. „Севтополис“, където  в 17.00 часа започва спектакълът „Коледа с приятели“ с участието на актьори от Общинския театър.

11-метрова изкуствена ще блесне тази вечер с над 7000 разноцветни лампички. Богато украсен е не само пл. „Севтополис“, където вече се издига приказна гора от светещи дървета, но и целият град, който ще грейне със светлините на над 504 хиляди лампички.

 

Може да харесате още...