“Лавина” на Блага Димитрова с шесто издание

lavinaНа 5 декември излиза 6-ото издание на романа „Лавина“ на Блага Димитрова. По книгата е заснет едноименният филм на режисьорите Ирина Акташева и Христо Писков, получил специална награда на Международния кинофестивал в Делхи през 1983-та.  Това  е роман за човешките взаимоотношения, за страховете, за приятелството и любовта, разказан ни през погледа на група алпинисти, разказват издателите от Хермес. Блага Димитрова ни рисува величието на планината, разказва ни за страстта на катерачите към адреналина и за желанието им да я покорят, да влязат в досег с висините.

Тя ни повежда и към една вселена от дълбоки чувства и силни усещания, които се изсипват над нас като лавина. Залива ни усещане за радост, тъга, страх, еуфория, изнемога… без значение дали сме стъпвали някога в планината или не. „Лавина“ е роман, който отваря сетивата ни за красивото, за смисленото, за любовта.

blaga2Ние сме онова, което прави от нас любовта.
Срещне те стар познат и се провикне:
– Какво става с теб? Не мога да те позная!
Ние сме онова, което кара другите да кажат: – Не си ти!
Ние сме онова, което кара самите нас да се изплашим:
– Какво става с мен? Не мога да се позная!
Всичко онова, което ни сковава в собствени граници, не сме ние.
Ние сме, когато станем своята противоположност.
Когато се изскубнем от верижката и изненадаме себе си.
Ние сме онова, което прави от нас любовта.

През септември тази година със знака на Издателска къща „Хермес“ излезе 7-ото издание на романа „Отклонение“ на Блага Димитрова. На 10 декември от 17,00 ч., по време на Международния панаир на книгата в НДК, ще се проведе представяне на двете книги – „Отклонение“ и „Лавина“.

Може да харесате още...