Ден на китайската култура организират за първи път в Пловдивски университет

china-shanghaiПървият „Ден на китайската култура“ в Пловдив, организиран от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и „Институт Конфуций – София“, ще се проведе този петък от 16:30 до 19:30 в зала „Компас“ в Ректората на ПУ. Събитието е отворено за всички граждани и гости на града.

Програмата включва поредица от лекции за китайската култура и изкуство, водени от студенти на университета, традиционни китайски песни и танци, представление по тайдзицюен, чаена церемония и дегустация на различни видове китайски чай и калиграфия.Лекциите са на теми като „Малцинствата в провинция Юннан“, „Пекинска опера“, „Пътят на коприната“ и други. Гостите на събитието също така ще могат да опитат различни традиционни видове китайски чай.

Събитието е първото по рода си в Пловдивския университет и има за цел да покаже изключително бързо развиващите се специалности с китайски език във висшето учебно заведение. Специалностите „Приложна лингвистика: Английски език и китайски език“ и „Български език и китайски език“ се радват на изключителен интерес от старта си преди 4 години.

Може да харесате още...