Близо 1 235 000 пенсионери ще получат коледни добавки, учителите с успехи – с бонуси

pensioner Хората с пенсии или сбор от пенсии, заедно с добавките и компенсациите към тях, за декември е до 286 лв. включително, ще получат допълнително по 40 лв. По този начин ще бъдат подпомогнати около 1 235 000 пенсионери с месечни доходи до определената линия на бедност. Правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г. за коледни добавки към пенсиите. 

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет, съобщиха от пресцентъра на МС. На заседанието днес министрите решиха още учителите в общински училища и детски градини да получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати.

Министерският съвет предоставя по бюджетите на общини 4 289 645 лв. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от директорите на общинските детски градини, училища и обслужващи звена и на педагогическите специалисти в общинските обслужващи звена.

Средствата са предвидени със Закона за държавния бюджет за 2014 година и са планирани по бюджета на Министерството на образованието и науката.

 

 

Може да харесате още...