Кабинетът Борисов 2 се закле

nsНародното събрание избра  Бойко Борисов за министър-председател на Република България. Депутатите одобриха предложената от него структура на Министерски съвет и избраха членовете на правителството. Кандидатурата на Бойко Борисов за премиер бе подкрепена от 149 народни представители, а 85 бяха против.

За структурата на новия кабинет гласуваха 144 народни представители, против бяха 83, а един се въздържа. Според нея правителството ще има четирима вицепремиери.

Народното събрание избра със 136 гласа „за”, 97 „против” и 1 „въздържал се” Румяна Бъчварова за вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация, Меглена Кунева за вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, Томислав Дончев за вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, Ивайло Калфин за вицепремиер по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика.

Парламентът избра Владислав Горанов за министър на финансите, Веселин Вучков за министър на вътрешните работи, Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството, Николай Ненчев за министър на отбраната, Даниел Митов за министър на външните работи, Христо Иванов за министър на правосъдието, Тодор Танев за министър на образованието и науката, Петър Москов за министър на здравеопазването, Вежди Рашидов за министър на културата, Ивелина Василева за министър на околната среда и водите, Десислава Танева за министър на земеделието и храните, Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Божидар Лукарски за министър на икономиката, Теменужка Петкова за министър на енергетиката, Николина Ангелкова за министър на туризма и Красен Кралев за министър на младежта и спорта.

Новоизбраният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.

снимка: НС

Може да харесате още...