На първа инстанция: Община Брезово без кмет, зам. кмет и секретар

sydebna_palata_plovdiv_lyatoПловдивският районен съд отстрани от длъжност кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам. – кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова. Причината са обвинения към тримата по дисъдебно производство за множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в Брезово. Става дума най-малко за 114 нотариални удостверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително, задължително пенсионно осигуряване, уточниха от Прокуратурата. Гражданите, обаче, не знаели това. Времето, за което се отнася обвинението, обхваща повече от година: от 17.01.2013-та до 02.10.2014-та.

Съдът намери, че са налице всички основания по закон за отстраняването на тримата от длъжност. Те са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата им и има достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Съдът прецени, че продължаващото пребиваване на обвиняемите на местоработата им ще затрудни разследването.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 – дневен срок.
Тримата са с мерки за неотклонение – парична гаранция. За досегашния кмет – 5000 лв., за заместника му – 1000 лв. и за секретаря – 2000 лв.

Може да харесате още...