Националната реклама и маркетинг в туризма да стане един от приоритетите на държавата предлагат 15 български общини и туристическият бранш

roza_pypkaБългария се нуждае от национална реклама и маркетинг в туризма, от изработването на стратегия на национално ниво, която да се обезпечи с реални средства.  Около тази тема, повдигната от председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Байко Байков, се обединиха участниците от 15 български общини, представители на туроператори, ресторантьори и хотелиери  по време на втората работна среща между бизнеса и местната власт, открита днес в града на розите. Темата на срещата е „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“.

В продължение на три дни форумът ще популяризира туристически дестинации, ще се водят дискусии, ще се обменят опит и добри практики в сферата на туристическото предлагане ще се обсъждат идеи за развиване на туристическия бизнес, както и как да се задържат младите специалисти в сферата на туризма в България.

В срещата участваха и студенти по специалността „Туризъм“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, представители на ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък, преподаватели, представители на общините Казанлък, Карлово, Хисар, Исперих, Балчик, Русе, Свиленград, Трън, Кърджали, Разград, Столична община, общините Стара Загора, Хасково, Варна.

За участниците в работната среща е предвидена богата програма, включваща разглеждане на забележителностите на Казанлък и Долината на розите и тракийските царе и спектакъла „Дихание от Долината“.

Може да харесате още...