Освободиха изпълнителния директор на фондация „Пловдив 2019” Джема Барух

plovdiv2019-9425Управителният съвет на фондация „Пловдив 2019” взе решение да освободи Джема Барух от поста изпълнителен директор поради реорганизация на структурата на фондацията, съобщиха оттам. „От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ” – сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив – 2019”.

Пред фондацията след спечелването на титлата „Европейска столица на културата 2019“ стоят нови приоритети, свързани с развиване на набелязаните цели и задачи,категорични са от фондацията.В следващите 12 месеца предстои разширяване на екипа с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и по различни европейски програми за съфинансиране на проекта, допълват за медиите още от “Пловдив 2019”.

От утре временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив – 2019” от самото му създаване. Освен че вече е заемал тази длъжност, той добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година, аргументират се от фондацията.

Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности във фондацията.

снимка: архив; Джема Барух, зам. кметът Стефан Стоянов, Валери Кьорленски

 

Може да харесате още...