Според класацията Lonely Planet: Пловдив е шестата най-добра туристическа дестинация в света

folkfest_plovdiv_2014_034Според класацията Lonely Planet градът на тепетата се подрежда в топ десет дестинации за 2015 г. след Вашингтон, Ел Шалтен, Милано, Цермат и Валета.  Пловдив е избран от специализираното издание Lonely Planet като шестият най-добър град в света, който трябва непременно да бъде посетен през 2015-та година. Градът на тепетата успя да изпревари световноизвестни туристически дестинации като Виена, Шанхай и Торонто. Водещи телевизионни компании като ВBC, CNN и Euronews цитираха изданието, според което: „Пловдив е един от най-красивите антични градове в Европа, разположен на фона на красивите Родопи и съкровища от хилядолетия, завладян от незатихващ нощен живот и закачливо чувство за хумор.”

razkopki1„Има много причини да опознаете Пловдив, който в последните десетилетия бе добре шлифован. Забележителните руини са били разкривани постепенно през 70-те и 80-те години на 20 век. След 2000 година пък древните сгради, които са били оставени да събират прах, са превърнати в очарователни музеи, ресторанти и хотели”, пишат още авторите на статията.

Според официалните данни, Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации в България. През последното деветмесечие на тази година се отчита увеличение на туристите с 10% на фона на кризата на сектора в страната.

Lonely Planet е най-успешният в света издател на пътеводители, собственост на базираната в Нашвил медийна компания, NC2 Media. Отпечатва над 120 милиона книги в единадесет различни езици. Lonely Planet също има уеб сайт и списание и набор от цифрови туристически продукти и приложения. Днес Lonely Planet има офиси в Австралия, Великобритания, САЩ, Индия и Китай с над 400 служители и 200 автори.

Може да харесате още...