До края на месеца учениците може да участват в поетичния конкурс „Непознати улици“

Mary's book 1В началото на октомври започна Третото издание на Националния поетичен конкурс “Непознати улици”, организиран от Мария Мутафчиева – Мери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас, и Румяна Емануилиду – журналист, писател и представител на издателска къща “Знаци”. В конкурса могат да участват ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително. Те изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ “Гео Милев”.  Срокът за изпращане е до края на октомври, а награждаването на победителите ще се състои на 3 ноември 2014 г., от 17.30 ч., в Английската гимназия в Бургас.

Мери разказва: „Преди две години издадох своите ученически стихове в малка, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. Скоро след това се появи идеята за Национален поетичен конкурс с това име. И ето, вече провеждаме Третото му издание! Вярвам, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искам да разбера какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват! Какво пишат? Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?

Заедно с издателска къща „Знаци“ и Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас ги каним да изпратят в периода 1-31 октомври по три свои стихотворения. Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“.“
Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията.

Може да харесате още...