Религиозна фондация използва името на Държавната Опера в Пловдив за реклама на християнска конференция?!

opera11Фондация МИСИЯ БЛАГА ВЕСТ разпространява листовки и плакати в Пловдив за органиизране на християнска конференция, концерт и културни представления, под които с голям шрифт е изписано името на Държавна Опера Пловдив. Ръководството на музикалната институция категорично отрече да има нещо общо със събитията и в отворено писмо до медиите съобщава, че не е давала устно или писмено съгласие за използване на наименованието й. Това е подвеждаща реклама, категорични са от Операта.

“Считаме, че използването на името на Държавна опера Пловдив за подвеждаща информация е в нарушение на всякакви етични и правни норми.

Представители на фондация МИСИЯ БЛАГА ВЕСТ единствено са подали заявление за наемане на Концертна зала за конкретна дата и след проверка на съдебна регистрация от администрацията на Държавна опера Пловдив е сключен стандартен договор за отдаване под наем на залата.

Държавна опера Пловдив веднага е предприела законови мерки за оттегляне на всички подвеждащи рекламни материали свързани с името й от фондацията” – пише в писмото.

Ден след острата реакция на музикалната институция, Фондация МИСИЯ БЛАГА ВЕСТ потвърждава, че Държавна опера Пловдив не е организатор и името й по никакъв начин не е свързано с провеждането на мероприятието й в Концертна зала Пловдив през ноември.  Организаторите му декларират, че ще вземат мерки да заличат името на Държавна опера Пловдив от разпространените рекламни материали.

 

Може да харесате още...